Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax en Omniworld gaan samenwerken


11 mei 2010 - Ajax heeft een nieuwe satellietclub in de Jupiler League. Na het faillissement van HFC Haarlem zat Ajax zonder een samenwerking in de Eerste Divisie. FC Omniworld wordt de nieuwe club waar Ajax mee gaat samenwerken, er is een contract afgesloten tot de zomer van 2015.

De samenwerking zal zich met name gaan toespitsen op voetbaltechnisch gebied. Dat heeft onder meer betrekking tot de scouting, de doorstroming van talenten en het verhuren van spelers aan de club uit Almere. Ook zal de jeugdopleiding van FC Omniworld integreren met die van Ajax.

"We denken dat FC Omniworld een zeer geschikte club is om mee samen te werken", aldus algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax in een persverklaring. "Almere is dichtbij, het is de snelst groeiende stad van het land en het eerste elftal speelt in de Jupiler League. Het was voor ons primair van belang dat we een club zouden vinden waarbij spelers zich verder kunnen ontwikkelen en waarmee we onze jeugdopleiding en ons scoutingnetwerk zouden kunnen uitbreiden."

"Er zitten jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van FC Omniworld te spelen. Spelers die speelminuten moeten opdoen in een competitie waar hun fysieke en mentale weerbaarheid verbetert. Dat bevordert enerzijds de ontwikkeling en dus de doorstroming van talenten naar ons eerste elftal en anderzijds moet het eerste elftal van FC Omniworld er beter van worden."

Ook René ter Borgh, voorzitter van FC Omniworld, is content: "De stad Almere is sportief en ambitieus, datzelfde geldt voor onze club, die straks Almere City FC heet. Het is een eer dat we met Ajax kunnen samenwerken. Ajax is een grote club met een enorme uitstraling en historie, Ajax is net als wij ambitieus en er was vanaf de eerste gesprekken een klik."

"Deze samenwerking biedt onze opleiding een platform om door te groeien, wat goed is voor de verdere ontwikkeling van de gehele club. Daarnaast moet de selectie van ons eerste elftal sterker worden. Dankzij deze overeenkomst met Ajax heb ik er veel vertrouwen in dat we onze ambities ook op het veld kunnen laten zien", zo besloot Ter Borgh.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!