Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

BV Veendam uit het betaald voetbal


12 mei 2010 - BV Veendam houdt per direct op te bestaan. De club is failliet verklaard en verdwijnt daarmee uit het betaald voetbal. Dat is goed nieuws voor degradant FC Oss die zo voor het betaald voetbal behouden blijft.

Al het gehele seizoen waren er problemen bij BV Veendam. Aan het begin van het seizoen was de nood zelfs zo hoog dat er een sponsorcontract met bestuurslid Jans Norder werd afgesloten om de betaald voetbal licentie veilig te stellen. In werkelijkheid zou Norder het bedrag van 1.3 miljoen euro echter nooit ophoesten maar dat was van ondergeschikt belang om Veendam aan het seizoen te laten beginnen.

Toen de nood bij Veendam hoog werd kwamen er steeds meer signalen van het bestuurd om het sponsorbedrag van Norder ten gelde te maken. Het liep op niets uit en rechtszaken over en weer volgden. Publieke acties om Veendam te redden leken te werken en er was voldoende geld om het seizoen af te maken. Bewindvoerder Wim Entzinger eiste echter dat er ook geld zou zijn om komend seizoen af te kunnen maken en dat bleek een groot probleem. Alle spelers zijn door het faillissement transfervrij.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!