Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Bronchkorst stopt na WK


12 mei 2010 - Giovanni van Bronckhorst zet na het WK in Zuid Afrika een punt achter zijn imposante loopbaan. Van Bronckhorst heeft dat vanmiddag in een persconferentie in De Kuip aangekondigd. Eerder nam Roy Makaay al afscheid van het betaald voetbal.

Van Bronckhorst debuteerde in 1994 in het betaald voetbal als huurling bij RKC Waalwijk. Een jaar later maakte hij zijn opwachting bij Feyenoord. Via Glasgow Rangers, Arsenal, FC Barcelona maakte hij uiteindelijk bij Feyenoord de cirkel rond. Met vier clubs werd Van Bronckhorst kampioen, namelijk met Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona. In 2006 kroonde hij zich met FC Barcelona Champions League winnaar. Van Bronckhorst speelde 97 interlands en zal deze zomer de 100 interlands normaliter gaan halen.

Feyenoord heeft al een afscheidsduel op het programma gezet. Op 25 juli spelen de Rotterdammers een oefenduel tegen Real Mallorca en dan zal het officieel afscheid nemen van Giovanni van Bronckhorst, die overigens wel in een andere functie binnen Feyenoord actief blijft.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!