Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Utrecht gaat Europa in


16 mei 2010 - FC Utrecht mag zich gaan opmaken voor Europees voetbal. Vandaag wonnen de Domstedelingen ook haar tweede wedstrijd in de playoffs om een ticket in de voorronde van de Europa League. Nadat in Kerkrade al met 2-0 van Roda JC werd gewonnen werd het vandaag in de eigen Galgenwaard 4-1.

Voor het eerst sinds 2004 gaat FC Utrecht daarmee weer Europa in. Een fantastische beloning voor het plan van voorzitter en eigenaar Frans van Seumeren die twee seizoenen geleden de aanzet gaf aan een complete metamorfose van de Domstedelingen. Afgelopen zomer werd FC Utrecht op meerdere posities versterkt en dat betaald zich nu uit. Wellicht dat Van Seumeren nu bereid is de selectie opnieuw van een kwaliteitsinjectie te voorzien, een drietal Australische talenten werd al vastgelegd.

Na FC Groningen werd ook Roda JC over twee duels verslagen. Al na twee minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Ricky Wolfswinkel. De talentvolle aanvaller zou vlak na rust opnieuw tot scoren komen, tussendoor had Mads Junker nog wel voor de gelijkmaker gezorgd. Na de 2-1 van Wolfswinkel en niet veel later een rode kaart voor Davy de Fauw zou Utrecht nog twee keer tot scoren komen. Jacob Melunga nam beide goals voor zijn rekening.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!