Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Excelsior dompelt Sparta in rouw


16 mei 2010 - Sparta komt komend seizoen niet uit in de Eredivisie maar in de Jupiler League. Vandaag zou stadsgenoot Excelsior in de promotie-degradatie playoffs aan het langste eind trekken na een doldwaze slotfase. Het werd op het Kasteel 1-1 en dat was na de 0-0 op Woudestein voldoende.

Een flinke teleurstelling voor alles wat Sparta is. De club leek op de juiste weg met een groot aantal zelf opgeleide talenten zoals Strootman, Falkenburg en Viergever. De toekomst leek er bijzonder mooi uit te zien in combinatie met de andere beschikbare spelers in de selectie. Aan het einde van het seizoen heeft Sparta er echter helemaal niets aan, uitgerekend stadsgenoot Excelsior was de ploeg van interim-trainer Aad de Mos de baas.

In de eerste helft had Sparta het balbezit, Excelsior de betere kansen. Het was aan Sparta doelman Cor Varkevisser en tweemaal de lat te danken dat de thuisploeg bij rust niet tegen een achterstand aan keek. In de tweede helft was het voetbal niet van een bijster hoog niveau en leek het op een groot foutenfestival. Helemaal toen Excelsior vijf minuten voor tijd een strafschop kreeg na een overtreding van Varkevisser op invaller Pedro. Fernandez schoot de bal echter tot ongeloof van iedereen dat Excelsior was ver naast.

Niet veel later na deze gigantische misser zou Sparta op voorsprong komen door Poepon. Een verre ingooi van Viergever werd door Falkenburg verlengd en Poepon was attent genoeg om de bal achter Van Dijk te brengen. Nog geen minuut later sloeg Excelsior echter keihard terug. Het was Fernandez die zijn misser goed maakte en Excelsior op 1-1 bracht. Excelsior hield vervolgens in de blessuretijd stand en mag komend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!