Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Bout volgt Van Gaal naar Bayern


24 mei 2010 - Marcel Bout gaat per ingang van komend seizoen aan de slag bij Bayern Munchen. De 47-jarige Bout wordt daarmee herenigd met Louis van Gaal, beide werkte eerder bij AZ samen. De clubleiding van AZ stelde zich soepel op ondanks een doorlopend contract van Bout in Alkmaar.

Bout gaat bij de Duitse topclub aan de slag als assistent-trainer van Van Gaal met de focus op wedstrijdanalyses zowel nationaal als internationaal. Dit seizoen was Bout namens AZ actief als technisch manager bij Telstar en in een later stadium als interim-trainer na het ontslag van Edward Metgod.

"Ik ben AZ en Marcel Brands erkentelijk omdat ze mij ondanks een doorlopend contract de kans gunnen om deze stap te maken", aldus Bout op de website van AZ. "Marcel Brands en Louis van Gaal hebben mij vier jaar geleden naar AZ gehaald, dus is het mooi dat Marcel Brands mij nu deze kans gunt en Louis van Gaal mij wederom bij een club vraagt. Aan de ene kant ben ik bijzonder trots op mijn vertrek naar Bayern München, maar aan de andere kant vind ik het naar om AZ te verlaten. Ik heb namelijk bij geen enkele club zo fijn gewerkt als bij AZ. Zowel op organisatorisch, sportief als collegiaal vlak heb ik uitstekend kunnen werken in Alkmaar. Ik wens AZ in alle geledingen enorm veel succes in de komende jaren. Vanuit München blijf ik de club op de voet volgen."

"Nadat Louis enkele weken geleden contact met mij heeft opgenomen over de beschikbaarheid van Marcel Bout, hebben wij dit met bestuur en directie besproken", aldus Marcel Brands. "We hebben besloten dat wij Marcel deze kans gunnen. Afgelopen jaren was hij een zeer gewaardeerde kracht op de achtergrond bij AZ; net zoals hij dat verleden jaar bij Telstar was."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!