Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Terechte zege voor fris Ghana


13 juni 2010 - Ghana heeft voor de eerste verrassing op het WK gezorgd. De Afrikanen versloeg outsider Servie met 1-0 en daar was helemaal niets op af te dingen. Ghana oogde frisser en was de Servische ploeg de baas.

Servie wordt gerekend tot een van de outsiders van dit WK, de ploeg van bondscoach Antic zal dan toch een stuk beter moeten voetballen dan wat het vandaag liet zien. De zege van Ghana was simpelweg terecht en dat mogen de Serven zich aanrekenen gelet op de bekende namen die vandaag de eer van hun land mochten verdedigen.

Marko Pantelic begon bij de Servische ploeg in de basis, er was aan de kant van Ghana een plaats op de bank voor Matthew Amoah. Ook de in Amsterdam geboren Quincy Owusu-Abeyie begon op de bank. De start van het duel was veel belovend, beide speelde redelijk aanvallend als dat vergeleken mocht worden met andere wedstrijden. Zo probeerde Marko Pantelic het van grote afstand en was aan de andere kant Kevin Prince Boateng gevaarlijk.

Na de mooie openingsfase zakte het spel van beide teams enigzins weg. De jonge Ayew op het middenveld van Ghana viel in positieve zin op, de twintigjarige was bijzonder gevaarlijk. Aan de kant van Servië kon het grote talent Krasic geen potten breken. Waar in de eerste helft niet veel meer te beleven was ging de amusementswaarde in de tweede helft weer omhoog.

Beide teams kregen kansen om op voorsprong te komen, Ghana zou in die fase zelfs via Gyan de paal raken. De ploeg vergat alleen tot scoren te komen. Een klein kwartier voor het einde moest Servië door met een man minder, Aleksander Lukovic kreeg zijn tweede gele kaart en kon dus inrukken. Ghana rook bloed maar na de rode kaart kwam er een levensgrote mogelijkheid voor Servie. Na goed doorzetten van de ingevallen Danko Lazovic was het Krasic die had moeten scoren. De blonde buitenspeler schoot echter hard op doelman Kingston.

Het duel leek hierop te gaan eindigen in 0-0. In de slotfase beroerde Kuzmanovic in zijn eigen zestien de bal echter met de hand. Ghana mocht het dus van elf meter proberen. Asamoah Gyan verzilverde dit buitenkansje door de bal hard achter ex-Vitesse doelman Stokjovic te schieten. Daarmee werd de eerste Afrikaanse zege op het WK in Zuid Afrika een feit.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!