Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Stekelenburg gaat ballen stompen


14 juni 2010 - Maarten Stekelenburg heeft aangegeven zo veel mogelijk ballen te gan stompen. De doelman van het Nederlands Elftal wil hiermee zo min mogelijk risico lopen met de zwaar bekritiserde WK-bal Jabulani.

"Het lukt zeven keer wel en drie keer niet om de bal klem te pakken", aldus Stekelenburg in gesprek met De Telegraaf. "Dan mag je geen risico nemen. Je prepareren is moeilijk, maar daar zijn we elke dag mee bezig. Daarom wordt er tijdens de trainingen ook zo veel op doel geschoten."

"We hebben goed getraind in Seefeld, maar dat was op 1200 meter hoogte. We spelen de eerste wedstrijd in Johannesburg op 1700 meter en dan is het gezwabber nog erger."

"Het gaat te ver om te zeggen dat ik van de bal baal, omdat ik weet dat die ook in ons voordeel kan zijn", vervolgt Stekelenburg in De Telegraaf. "Hij kan een gunstige zwabber zijn. Vast staat in elk geval, dat we dit WK veel rare doelpunten zullen zien. En dat is ook het uitgangspunt van de FIFA. Men wil zo veel mogelijk goals op een eindtoernooi en daarom wordt bij de productie van de bal alleen rekening gehouden met de wensen van de aanvallers."


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!