Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Moeizame zege Oranje


14 juni 2010 - Het Nederlands Elftal is het WK begonnen met een 2-0 overwinning op Denemarken. Ondanks de torenhoge verwachtingen kon Oranje lange tijd niet echt imponeren. De ploeg van Bert van Marwijk trof een stugge Deense ploeg die maar moeilijk die Oranje nauwelijks aan voetballen toe liet komen.

In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten te noemen. Aan Oranje-kant waren er twee schoten van Rafael van der Vaart die niet op doel waren. Aan de andere kant was Bendtner nog dichtbij de openingstreffer. De Deense aanvaller, fit genoeg bevonden om te starten, kopte echter naast. Oranje viel bijzonder tegen, het was opvallend dat er veel te veel door het midden werd gevoetbald. Zo stond Rafael van der Vaart meer in het midden dan aan de zijkant.

Na rust kwam Oranje al snel op voorsprong. Een voorzet werd door de Deense verdediger Simon Poulen (AZ) weggekopt maar die bal eindigde via de rug van Agger in het Deense doel. Daarmee had Oranje haar voorsprong te pakken. De 1-0 zorgde niet voor meer rust in het elftal van Oranje. Wel moet Denemarken nu meer risico nemen, iets wat men in de eerste helft eigenlijk niet had gedaan. Ondanks dat kreeg Denemarken behoudens het eerste kwartier geen grote mogelijkheden meer.

Oranje pakte het spel op en onder aanvoering van Dirk Kuijt en invaller Eljero Elia ging Oranje op zoek naar een tweede goal. Uiteindelijk was het Elia die op een mooie pass van Sneijder alleen voor de Deense doelman kon opduiken. Zijn inzet eindigde nog op de paal maar Dirk Kuijt was attent genoeg om alsnog de 2-0 binnen te tikken. Oranje ging op zoek naar meer maar Poulsen hield een inzet van Ibrahim Afellay van de lijn. Oranje wint dus maar er zijn nog voldoende punten voor verbetering om nog een mooie rol te spelen op dit wereldkampioenschap.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!