Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Uruguay dompelt Zuid Afrika in rouw


16 juni 2010 - Gastland Zuid Afrika lijkt geen rol meer te gaan spelen op dit WK. Vandaag ging het gastland met 3-0 onderuit tegen Uruguay en daardoor is er nog maar een kleine kans dat het zich zal kwalificeren voor de achtste finales.

Uruguay dompelde Zuid Afrika vandaag in rouw. De 3-0 zege zal als een mokerslag aankomen. Zuid Afrika mag alleen maar blijven hopen op een gunstig resultaat bij Mexico-Frankrijk morgen en zal dan zelf volgende week met grote cijfers moeten winnen van Frankrijk. Niets is onmogelijk maar de selectie van Zuid Afrika ontbeert de kwaliteit om dat te gaan doen. Zo kan het dat voor het eerst in de historie van een WK het gastland niet verder lijkt te komen dan de groepsfase.

Zuid Afrika had voorafgaand aan vanavond al dertien wedstrijden op rij niet verloren. Vandaag moest men er toch echt aan geloven. Een fantastische poeier van Diego Forlan bezorgde Uruguay een 1-0 ruststand. Zuid Afrika kon hier weinig tegenover stellen en in de tweede helft was het wachten op de 2-0. Onder meer Cavani en Lugano waren dichtbij een tweede goal. De beslissing viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Luis Suarez reageerde alert op een gesmoorde bal in de zestien van Zuid Afrika en liet zich gewillig na de grond vallen na contact met doelman Khune.

De Zuid Afrikaanse doelman kreeg van scheidsrechter Busacca een rode kaart terwijl Uruguay een strafschop kreeg. Diego Forlan wist wel raad met dit buitenkansje en bezorgde Uruguay nog meer rust. In de blessuretijd zou Uruguay er zelfs 3-0 van maken. Op aangeven van Suarez was het Pereira die de bal bij de tweede paal kon binnentikken. Op dat moment had al een groot aantal fans van het thuisland het stadion verlaten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!