Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Spanje en Chili door naar achtste finales


25 juni 2010 - De groepsfase van het WK in Zuid Afrika is voorbij. Ook Groep H is na vanavond klaar. In die groep werd Spanje alsnog groepswinnaar door dat het zelf wist te winnen van Chili (2-1) en Zwitserland niet voorbij Honduras (0-0) kwam.

Chili en Spanje maakten er in de eerste helft een boeiende wedstrijd van. Mooi combinatievoetbal leidde al na enkele minuten spelen een uitstekende kans op voor Chili om Spanje pijn te doen. Mark Gonzalez kreeg de bal echter niet goed tegen zijn voet waardoor de bal van dichtbij over ging.

Na 24 minuten spelen was het Spanje dat op voorsprong zou komen. De Chileense doelman Bravo kwam uit zijn eigen goal en ver buiten zijn zestien zou hij een sliding maken om te voorkomen dat Spanje gevaarlijk zou worden. Die bal kwam echter voor de voeten van David Villa die van een meter of veertig beheerst raak schoot. Nog voor rust werd het 2-0 door een bekeken schot van Iniesta. Voorafgaand aan die goal maakte Estrada een overtreding en kreeg de speler van scheidsrechter Rodriquez zijn tweede gele en dus een rode kaart.

Spanje leek een gemakkelijke tweede helft tegemoet te gaan gelet op de voorsprong en de man meer situatie. Chili dacht daar anders over en zou vlak na rust de aansluitingstreffer scoren via Millar. Spanje bleef nerveus voetballen en Chili hoopte op meer. Naar mate het duel vorderde en duidelijk werd dat Zwitserland minimaal twee doelpunten zou moeten maken tegen Hondruas namen beide teams gas terug. Spanje zou de laatste minuten volmaken door op eigen helft rond te tikken terwijl Chili met elf spelers op de eigen helft stond.

In de achtste finales treft Spanje nu Portugal op dinsdag. Voor Chili wacht een wedstrijd tegen Brazilië, deze wedstrijd staat voor maandag op het programma.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!