Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ghana verslaat Team USA


27 juni 2010 - Ghana blijft de Afrikaanse hoop op het WK in Zuid Afrika. De ploeg versloeg de Verenigde Staten na verlenging en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale. Grote man was Asamoah Gyan die in de verlenging de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Ghana begon uitstekend aan het duel en kwam via Kevin Prince Boateng al na vijf minuten spelen op voorsprong. De in Duitsland geboren middenvelder profiteerde daarmee van gestuntel op het middenveld van Team USA. Ghana bleef goed voetballen, helaas voor de Black Stars resulteerde dat niet in meer grote kansen.

Wel zou Amerika gevaarlijk worden. Een inzet van Findley werd echter gepareerd door de Ghanese doelman Kingson. Vlak na rust nam Team USA het initiatief helemaal over. De gelijkmaker was in lijn met het wedstrijdbeeld. Landon Donovan benutte een toegekende strafschop. De Amerikanen gingen op zoek naar de overwinning en kregen hier ook kansen voor. De beloning bleef echter uit, er moest een verlenging aan te pas komen.

In die verlenging zou niet heel veel meer gebeuren. Wel had Ghana al snel een voorsprong gepakt. Asamoah Gyan kroonde zich tot de held van Afrika. Ghana hield stand in de verlenging en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale waar Uruguay wacht.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!