Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Paraguay winst na strafschoppen van Japan


29 juni 2010 - Paraguay heeft zich voor het eerst in haar historie geplaatst voor de kwartfinale van een WK. In Pretoria was de Zuid Amerikaanse ploeg na strafschoppen te sterk voor Japan. Na negentig minuten speler en later nog eens twee keer een kwartier verlenging was er in Zuid Afrika nog niet gescoord.

Paraguay had in het duel het meeste balbezit, Japan voelde redelijk afwachten. De eerste goede kans was voor Lucas Barrios. Niet veel later trof Japan via Matsui de lat. Op slag van rust had Keisuke Honda nog een vrije schotkans, zijn schot van net buiten de zestien ging maar net naast.

In de tweede helft was er zeer weinig te beleven, al hield Paraguay het meeste balbezit. Een verlenging en uiteindelijk een strafschoppenserie moesten er aan te pas komen om vandaag een winnaar te krijgen. In die strafschoppenserie wist Paraguay al haar strafschoppen te benutten. Yuichi Komano miste de derde Japanse penalty, zijn inzet eindigde op de lat.

Japan zal in de kwartfinale de winnaar treffen van Portugal - Spanje. De beide landen van het Iberisch schiereiland spelen later vanavond tegen elkaar. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!