Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

NAC begint seizoen met punt minder


26 juli 2010 - NAC Breda begint komend seizoen met een punt in mindering, dat heeft de Brabantse ploeg op de eigen website laten weten. Aanvankelijk leek NAC Breda het seizoen te moeten beginnen met twee punten in mindering.

NAC Breda wordt door de licentiecommissie van de KNVB gestraft voor een te late afdracht van de CFK-gelden in januari en februari. "Daar staat volgens de reglementen een straf op en op zich is het dus terecht dat die straf ook wordt uitgesproken", aldus NAC-voorzitter Bas van Bavel op de clubsite.

"In de beroepszaak hebben wij echter aangevoerd dat wij de betalingsachterstanden zo snel mogelijk hebben ingelopen; dat de KNVB en het CFK niet volledig volgens hun eigen voorschriften hebben gehandeld waar het gaat over het aanmanen van de clubs om tot betaling over te gaan; dat de KNVB met name de zaak met betrekking tot januari te lang heeft laten liggen – had men die namelijk eerder behandeld, dan zou de straf nog voor de competitie 2009-2010 hebben gegolden; en dat wij inmiddels structurele maatregelen hebben genomen om dit soort fouten of onregelmatigheden in de toekomst te voorkomen."

"Maar we beseffen dat de straf op zich terecht is. We zijn wel blij dat de beroepscommissie licentiezaken oor heeft gehad voor de argumenten die we ter verdediging hebben aangevoerd, waardoor men is overgegaan tot strafvermindering. We kunnen bij de KNVB niet verder in beroep. Mochten we deze straf willen aanvechten, dan zouden we ons tot de burgerrechter moeten wenden, maar dat doen we niet."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!