Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jeugdig AZ wint eenvoudig


29 juli 2010 - AZ heeft uitstekende papieren om de eerste play off ronde van de Europa League te bereiken. In de derde voorronde van de Europa League werd in Alkmaar het Zweedse IFK Goteburg met 2-0 aan de kant gezet. AZ deed dat met een bijzonder jonge ploeg en zonder de WK-gangers plus El Hamdaoui en Dembele.

Moussa Dembele, Mounir El Hamdaoui, Sergio Romero, Hector Moreno, Jakob Poulsen, Stijn Schaars, Bret Holman deden vandaag niet mee bij AZ. Jonge speler als Nick Viergever, Erik Falkenburg, Charlison Benschop en Johann Berg Gudmundsson mochten om die reden hun opwachting maken naast de bekende namen als Kew Jaliens, Niklas Moisander en Maarten Martens. AZ oogde vandaag onder leiding van Gertjan Verbeek bijzonder fris.

In de eerste helft kwam AZ niet tot scoren. In de tweede helft zou men dat in een kort tijdsbestek twee keer doen. Allereerst was het Ragnar Klavan die uit een standaard situatie raak kopte, eerder in het duel was AZ al met corners gevaarlijk geworden. Niet veel na de 1-0 viel ook de 2-0. Het was een bekeken schot van de jonge Gudmunsson die de Zweedse doelman Marcus Sandberg kansloos liet. Mocht Gudmunsson deze lijn door kunnen zetten dan zal het nog een uitstekende speler voor de club gaan worden.

Met nog bijna een half uur op de klok probeerde AZ het nog wel maar doelpunt zou het niet meer opleveren. In de slotfase van het duel werd IFK Goteburg zo waar gevaarlijk, Joey Didulica stond echter elke keer op de juiste plek en behield AZ zo van een tegendoelpunt. Volgende week moet AZ dit klusje normaliter gaan klaren, wellicht dat er dan ook nog een aantal bekende namen terugkeren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!