Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax naar groepsfase Champions League


25 augustus 2010 - Het Nederlandse clubvoetbal wordt sinds jaren weer in de groepsfase van de Champions League vertegenwoordigd door twee clubs. Kampioen FC Twente kwalificeerde zich automatisch, vandaag voegde Ajax zich daar aan toe. In de eigen Amsterdam ArenA werd Dinamo Kiev met 2-1 verslagen.

Ajax had zich vorige week in Kiev een goede uitgangspositie verkregen door met 1-1 gelijk te spelen. Vandaag was het Dynamo Kiev wat moest komen om minimaal 1 keer tot scoren te komen. Toch werd vooraf verwacht dat Ajax het spel moest gaan maken en Dynamo Kiev zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd zou loeren op een spaarzame counter.

Niets was minder waar. Dynamo Kiev kwam uitstekend uit de startblokken en was in de eerste helft de betere ploeg. De ploeg uit de Oekraine had in de eerste helft minimaal een keer moeten scoren. Als Ajax bij rust met 2-0 achter had gestaan had de neutrale fan daar zeker vrede mee gehad. Het was te danken aan de mindere effectieve spelers van Dynamo Kiev en Ajax-doelman Maarten Stekelenburg dat de thuisploeg de rust inging zonder tegentreffer. Sterker nog Luis Suarez bracht Ajax zwaar tegen de verhouding in zelfs op voorsprong.

Ajax wist de 1-0 voorsprong de rust mee in te nemen. Na rust moest Dynamo Kiev wel komen, maar ditmaal had Ajax het betere van het spel. De doelman van Dynamo Kiev zou zijn ploeg in de eerste helft in eerste instantie behoeden voor een grotere achterstand. De zeventienjarige Koval had niet veel later geen weerwoord op een voorzet van invaller Sulejmani die van dichtbij El Hamdaoui in staat stelde de 2-0 aan te tekenen. Met nog een kwartier te gaan leek het niet meer mis te gaan.

De thuisploeg maakte het zich echter ongelofelijk moeilijk door achterover te leunen en te weinig aan aanvallen te denken. Dynamo Kiev zou zes minuten voor tijd zelfs nog een strafschop versieren die door good old Andrei Shevchenko werd benut. Het zou nog even billenknijpen worden voor Ajax, maar de thuisploeg bleef op de been. Ajax mag miljoenen verwelkomen uit Europa en kan zich gaan meten met de grootste clubs van het continent.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!