Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ redt het niet tegen Dynamo Kiev


21 oktober 2010 - De uitgangspositie van AZ in de groepsfase van de Europa League is niet rooskleurig. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van Gertjan Verbeek slechts drie punten. Daarnaast speelden de Alkmaarders al twee keer thuis. Vandaag werd er in het eigen AFAS-stadion met 2-1 verloren van Dynamo Kiev.

De selectie van vorig jaar had hoogstwaarschijnlijk weinig moeite gehad met dit Dynamo Kiev. Tijden veranderen echter. AZ had vandaag haar handen vol aan Dynamo Kiev en had het gelukkig helaas niet aan haar zijde. Een gelijkspel had er vanavond zeker in gezeten.

Al na zestien minuten spelen kwam Dynamo Kiev in Alkmaar op voorsprong. Het was Artem Milevsky die de score opende. Lang stond deze stand echter niet op het bord. Erik Falkenburg bracht ruim een kwartier later de stand weer in evenwicht. De score was niet anders dan verdiend, AZ had op dat moment al een aantal mogelijkheden om zeep gebracht.

Na de 1-1 liet AZ de teugels vieren en stond het al snel weer op achterstand. Het was Yevhen Khacheridi die raak kopte en opnieuw moest AZ in de achtervolging. Al had men nog steeds ruim een helft te gaan. In die tweede helft probeerde AZ het nog wel maar kwam het niet meer tot scoren. AZ mag over twee weken absoluut niet verliezen in Kiev als het Europees wil overwinteren.

AZ staat nu met drie punten derde in de groep. Dynamo Kiev is door de overwinning van vandaag opgeklomen naar de tweede plaats met vier punten. Koploper is BATE Borisov met zeven punten. De koploper komt nog wel op bezoek in Alkmaar. Sheriff FC wacht nog op haar eerste punt.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!