Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax niet langs Excelsior


24 oktober 2010 - Ajax heeft vandaag duur puntverlies geleden in Rotterdam. Excelsior pakte in de eerste helft brutaal een 2-0 voorsprong. In de tweede helft ging Ajax op jacht naar doelpunten. In de slotminuut was het Vertonghen die de 2-2 aantekende.

De eerste grote kans van het duel was voor Ajax. El Hamdaoui was dichtbij de openingstreffer in het duel tegen zijn oude club. Na een half uur spelen kwam Ajax met een man minder te staan. Scheidsrechter Wegereef kende een rode kaart toe aan Vurnon Anita die in zijn ogen te hard door ging op Fernandez.

Tot dat moment waren er al de nodige overtredingen gemaakt door de beide ploegen. Ook na het wegzenden van Anita werd het er niet vriendelijker op. Bij Ajax kreeg een aantal spelers een gele kaart vanwege commentaar op de leiding of het vragen om een kaart voor een Excelsior-speler. Geen enkele speler van Excelsior zou vandaag een kaart krijgen.

Acht minuten voor rust kwam Excelsior op voorsprong. Uit een standaard situatie was het Bovenberg die attent reageerde en de bal bij de tweede paal binnen tikte. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Fernandez en Vincken zouden goed druk zetten op Emanuelson. Vincken haalde de achterlijn en vond Wattamaleo die de bal van dichtbij binnen schoof.

Vlak na rust werd Ajax geholpen door Leen van Steensel die onder een lange bal van achteruit heen dook. El Hamdaoui kon hierop alleen voor Excelsior-doelman Paauwe verschijnen. De aanvaller wist wel raad met dat buitenkansje. Ajax had in de eerste minuut van de tweede helft haar aansluitingstreffer te pakken. Ajax probeerde het wel maar moest waken voor de omschakeling van Excelsior.

De beste kansen waren voor Excelsior maar een doelpunt bleef uit. Tot dat Vertonghen vlak voor tijd raak kopte. Scheidsrechter Wegereef telde vanwege een blessure van Stekelenburg (vervangen door Verhoeven) zes minuten bij. In de blessuretijd zou Excelsior meerdere kansen hebben gehad maar hield Verhoeven zijn ploeg op de been.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!