Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente wint met 2-0 in Bremen


2 november 2010 - FC Twente heeft haar eerste zege in de Champions League binnen. In Duitsland won de ploeg van Preud'homme met 2-0 van Werder Bremen. Door het resultaat verschaften de Tukkers zich een goede uitgangspositie voor Europese overwintering.

FC Twente moest het vandaag doen zonder een aantal vaste krachten. Het was al duidelijk dat Dwight Tiendalli het duel niet zou gaan halen, later kwamen daar ook de namen van Theo Janssen en Wout Brama bij. Ook Werder Bremen had de nodige blessures.

De Tukkers lieten Werder Bremen het spel maken en loerde zelf op de counter. Het was de ploeg op het lijf geschreven. De laatste stap, een doelpunt bleef uit. Zo werd opnieuw duidelijk dat Janko te weinig snelheid heeft anders had hij twee keer oog in oog met de Werder doelman gestaan. Ook De Jong, Chadli en Ruiz werden in de eerste helft gevaarlijk.

De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk op een moment na. Een inzet van Pizarro eindigde op de paal waarop vervolgens in de rebound Almeida vast stond en de bal niet eenvoudig kon binnen tikken. Na rust ging FC Twente meer op de aanval spelen en golfde het spel op en neer. Dat kwam de wedstrijd zeker ten goede en voor de Twente-fan helemaal.

FC Twente kreeg namelijk goede mogelijkheden op de openingsgoal. Chadli schoot via de keeper op de paal terwijl Wisgerhof over de bal heen maaide. Tussendoor was Almeida eveneens dichtbij de eerste goal van de wedstrijd. De aanvaller had Michailov al gepasseerd maar de doelman kreeg er toch weer een handje tegen aan.

Een fantastische actie van Bryan Ruiz zorgde ervoor dat hij alleen op het doel kon afstevenen. Frings greep aan de noodrem en kon met rood van het veld. In korte tijd liep FC Twente uit naar een 2-0 voorsprong. Eerst was het Chadli die scoorde. Later zou De Jong op aangeven van Ruiz raak koppen. Met nog enkele minuten te gaan was de zege een feit.

Door de zege staat FC Twente nu derde in Groep A met 5 punten uit 4 duels. Koploper is Tottenham Hotspur met 7 punten. Dat zijn evenveel punten als Inter maar die club heeft een licht lager doelsaldo. Werder is laatste met 2 punten.

De resterende duels:
Internazionale - FC Twente
Tottenham Hotspur - Werder Bremen

FC Twente - Tottenham Hotspur
Werder Bremen - Internazionale

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!