Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Clubs hopen op versoepeling regels


3 november 2010 - De Nederlandse clubs hopen op een versoepeling van de regelgeving voor spelers buiten de Europese Unie. Op dit moment dienen spelers van 20 jaar en ouder uit bijvoorbeeld Zuid Amerika minimaal 150 procent te verdienen van het gemiddelde salaris in de Eredivisie. Achttien en negentienjarige spelers dienen minimaal 75% te ontvangen.

De Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO) wil nu graag de leeftijdsgrens van de 75%-regel verhogen naar 21 of 23 jaar. "Dan loopt het meteen synchroon met de regels die gelden ten aanzien van de opleidingsvergoeding, die clubs ontvangen als een door hen opgeleide speler wordt getransfereerd", zegt FBO-directeur Serge Rossmeisl in De Telegraaf.

In de jaren negentig werd de regeling in het leven geroepen om talent van Nederlandse bodem te beschermen. "Ik ben er ook voor de eigen opleiding te beschermen. Clubs moeten zorgen alleen de béste niet-EU-spelers binnen te halen. Maar in de huidige crisis krijgen ze amper nog de mogelijkheid die afweging te maken", stelt Rossmeisl. "Vorig jaar waren er nog 35 vergunningsaanvragen, deze zomer nog maar tien."

Spelers als Mido (Ajax), Marcelo (PSV) en Dmitry Bulykin (ADO Den Haag) kwamen via deze weg naar de Eredivisie. "In de meeste gevallen worden die spelers ook nog eens gehuurd en het salaris (deels) betaald door de buitenlandse werkgever", aldus Rossmeisl.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!