Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

NAC bekert verder na 2-0 zege in Friesland


9 november 2010 - NAC Breda is en blijft een cupfigter. Vanavond was het in Friesland de underdog tegen SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion gingen de Brabanders echter met een 2-0 zege aan de haal. NAC hoopt dit seizoen eindelijk eens de finale te halen, in de afgelopen vier jaar haalde de club drie keer de halve finale.

In de eerste helft was vooral de rol van Robbert Schilder op het middenveld van NAC opvallend. De linkspoot verscheen een aantal malen gevaarlijk in de zestien van Heerenveen maar kon met zijn schoten geen gevaar stichten. Verder waren er weinig hoogtepunten van beide ploegen in de eerste helft.

Vlak na rust werd de score geopend door Matthew Amoah die van dichtbij kon scoren op aangeven van Jens Janse.
Enkele minuten later was de Ghanese aanvaller belangrijk voor de 0-2. Amoah was koppend verantwoordelijk voor de voorzet op Schilder die de tweede Brabantse treffer van de avond binnen schoof.

Pas na de 0-2 werd SC Heerenveen gevaarlijk. Bas Dost had na een foutje van Jelle ten Rouwelaar moeten scoren maar liet dat na. Ook invaller Haglund was nog dichtbij. Vervolgens was de opleving van Heerenveen voorbij en hield NAC redelijk eenvoudig stand. Het plaatste zich daarmee voor de achtste finales van de KNVB Beker.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!