Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ ontsnapt aan nederlaag


27 november 2010 - AZ maakte de voorbije weken indruk door zeges te boeken op Ajax en FC Twente. Vandaag leek men op eigen veld te gaan verliezen tegen SC Heerenveen. In de blessuretijd had AZ het geluk aan haar zijde en zou het via Kolbeinn Sigthorsson een punt overhouden aan het treffen met de Friezen.

Al na zeven minuten spelen kwam AZ in het eigen AFAS-stadion op voorsprong. Het was Pontus Wernbloom die kon scoren na het opkomen van verdediger Nick Viergever die zich een goede vervanger toonde van de geschorste Nilkas Moisander. Na de vroege 1-0 ging AZ op zoek naar een tweede goal. Die bleef uit en naar mate de eerste helft vorderde groeide Heerenveen.

Een tegenvaller voor SC Heerenveen was het vroegtijdig wegvallen van Gerry Koning en Christian Grindheim. Hierdoor had Ron Jans al twee keer in de eerste helft moeten wisselen. Het zou SC Heerenveen niet deren want vlak na rust kwam het op gelijke hoogte. Elm, die in de spits was begonnen maar door blessures weer was teruggezakt naar het middenveld, tekende voor de 1-1.

Door een goal van Janmaat leek SC Heerenveen op weg naar drie punten. AZ dacht daar anders over. Sigthorsson werd de gevierde man aan Alkmaarse zijde door de 2-2 aan te tekenen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!