Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Knappe zege PSV op Sampdoria


1 december 2010 - PSV is definitief zeker van Europese overwintering. De ploeg van Fred Rutten won vandaag knap in Genoa van Sampdoria. Lang zag het daar niet naar uit. De ploeg kreeg zelfs even tegen een achterstand aan, twee goals van Ola Toivonen maakten dat ongedaan en bezorgden PSV de overwinning.

Groots was het zeker niet maar na afloop maalde helemaal niemand daarom. PSV is zeker van Europese overwintering en dat is broodnodig gelet op de huidige financiele situatie. Ook is het interessant voor de spelers om zich ook aan het begin van 2011 te kunnen meten tegen Europese (sub)toppers.

Sampdoria liet vandaag niet zien dat het voor haar laatste kans streed. PSV speelde in een te laag tempo om het de Italiaanse ploeg echt moeilijk te maken. Sampdoria ging wel bij rust aan de leiding. Vijf minuten voor rust kwam PSV op achterstand door een knappe kopgoal van Pazzini. Na rust moest PSV dus wel komen maar deed dat ook niet met al te veel overtuiging. Toch viel al snel de gelijkmaker door Toivonen en ook deze werd met het hoofd gescoord.

Naar mate het duel vorderde leek de wedstrijd uit te gaan draaien op een gelijkspel. Vlak voor het einde van het duel moest Sampdoria met een man minder door. Aanvaller Marilungo gooide uit frustratie een bal op de grond na een buitenspelsituatie, hiervoor kreeg hij zijn tweede en dus een rode kaart. Een minuut later scoorde PSV. Berg werd door een mooi balletje van Toivonen gelanceerd. Berg scoorde niet maar het afgeblokte schot werd door Toivonen wel binnen geschoten. Daarmee won PSV het duel.

Op 16 december speelt PSV haar laatste groepsduel van de Europa League. Tegenstander is dan de nummer twee van de groep, Metalist Charkiv, die eveneens geplaatst is voor de knockout-fase. Inzet is de eerste plaats op de ranglijst. PSV heeft op dit moment een voorsprong van drie punten en een beter doelsaldo. De eerste plaats lijkt dan ook vrijwel zeker naar de ploeg van Fred Rutten te gaan.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!