Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

WK niet naar Nederland maar naar Rusland


2 december 2010 - Het HollandBelgium Bid is vandaag bij de verkiezing voor de WK-organisatie van 20109 als derde geeindigd. Opvallend is wel dat er meer stemmen op het bid werden uitgebracht in de eerste dan in de tweede ronde.

In de tweede ronde van de verkiezing kreeg het bid van Nederland en België 2 stemmen. Het bid van Spanje/Portugal 7 en Rusland 13 waarmee het direct een meerderheid had. Opvallend was dat Engeland al in de eerste ronde af viel, Engeland kreeg daarin slechts twee stemmen. Nederland en België hadden er toen nog 4. Spanje/Portugal had er toen ook al 7.

Bij de verkiezing voor WK 2022 waren vier rondes nodig voor dat Qatar al winnaar kon worden verkoren. Qatar won overigens alle rondes. In de laatste ronde werd de Verenigde Staten verslagen. Eerder was dat het geval bij Australië, Japan en Zuid Korea.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!