Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen nadert koplopers


12 december 2010 - FC Groningen profiteerde vandaag optimaal van het puntverlies van de koplopers PSV en FC Twente. De Groningers wonnen in de eigen Euroborg met 2-0 van nummer vijf AZ. Groningen heeft door de zege de derde plaats vaster in handen en staat op slechts twee punten van koploper PSV.

De thuisploeg opende bijzonder sterk en dat resulteerde ook in de 1-0. Op aangeven van Dusan Tadic was het Tim Matavz die in Groningen de score opende. Groningen werd daarmee beloond voor de sterke openingsfase. In het restant van de eerst helft kreeg zowel Groningen (Granqvist) als AZ (Pelle) nog een goede mogelijkheid om tot scoren te komen. De 1-0 van Matavz stond na 45 minuten echter nog altijd als enige goal op het bord.

In de tweede helf was AZ de betere ploeg en verdiende het op basis van het vertoonde spel ook een doelpunt. Onder andere Holman had moeten scoren maar liet dat na. Toen een klein kwartier voor tijd Sparv met rood van het veld werd gestuurd leek AZ alsnog te kunnen doordrukken. Een doelpunt bleef opnieuw uit en in de slotfase zou Moreno van het veld worden gestuurd. In de blessuretijd kon Matavz van eigen helft door lopen richting het AZ-doel en de 2-0 aantekenen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!