Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AJAX KAMPIOEN VAN NEDERLAND


9 mei 2004 - Ajax is de kampioen van Nederland. Al weken lang werd uitgekeken naar het aanstaande kampioenschap. Wat was dan ook mooier om in de eigen Amsterdam ArenA kampioen te kunnen worden. Ajax kwam vandaag al snel op voorsprong en gaf dat niet meer weg. De Amsterdammers konden na negentig minuten terugkijken op een 2-0 winst op NAC Breda en zo de 29ste titel in haar bestaan binnenhalen.


Iets was gelukkig opende Wesley Sneijder al na tien minuten de score. Een afgeslagen aanval van Ajax werd toch nog gevaarlijk toen Obodai de bal weer in de zestien bracht. Zlatan Ibrahimovic was blijven staan en kon de bal klaar leggen voor Wesley Sneijder die met een geplaatst schot in de linkerhoek NAC doelman Babos liet duiken.Voor rust stelde Ajax de zege veilig. Gelegenheidsverdediger Orlando Engelaar liet knullig een bal glippen. Bij de tweede paal stond een compleet vrije Zlatan Ibrahimovic die de bal dan ook simpel kon binnenschieten. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Het jonge Ajax is dus de kampioen van Nederland. De komende dagen zal het bij Ajax groot feest zijn. Dan wordt het pas echt spannend. Kan Ajax haar talentvolle selectie in stand houden? Spelers als Maxwell en Rafael van der Vaart worden veelvuldig gelinkt aan diverse Europese topclubs. Heel Ajax mag echter eerst flink feesten.VoetbalPlus.nl tip: Het Algemeen Dagblad EK-abonnementVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!