Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente naar halve finale KNVB Beker


26 januari 2011 - FC Twente heeft zich ten koste van PSV geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Lange tijd leek FC Twente aan negentig minuten voetbal voldoende te hebben, invaller Koevermans dacht daar echter anders over. Na de verlenging moest er een strafschoppenserie aan te pas komen die FC Twente met 7-6 won.

Groots was het vandaag in Enschede allerminst. Het duel viel qua kwaliteit tegen. Het was niet te zien dat de nummer 1 en 2 van Nederland het vandaag tegen elkaar opnamen. De cupsfeer en de beleving van de spelers maakte echter een hoop goed. Lange tijd leek FC Twente aan de haal te gaan met de zege. Theo Janssen benutte een strafschop na een onnodige handsbal van Orlando Engelaar.

FC Twente leek het duel te gaan winnen. Diep in de blessuretijd was het toch invaller Danny Koevermans die scoorde. Een inzet van Manolev eindigde op de rug van Toivonen en de bal kwam voor de voeten van Koevermans die op fraaie wijze scoorde. In de verlenging waren vervolgens de betere kansen voor PSV maar Sander Boschker hield de thuisploeg op de been.

In de strafschoppenserie werden in de serie van vijf alle strafschoppen benut. Ook penalty nummer zes werd door beide clubs binnen geschoten. Toen was het de beurt aan Orlando Engelaar die zijn inzet gekeerd zag worden door Sander Boschker. De al vroeg ingevallen Dwight Tiendalli (voor de geblesseerde Onyewu) schoot vervolgens raak en bezorgde Twente daarmee een plaats bij de laatste vier.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!