Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook verlies Feyenoord tegen Manchester City


30 juli 2003 - Ook de derde internationale tegenstander uit het betaald voetbal die Feyenoord in de voorbereiding op het seizoen 2003/2004 trof bleek een maatje te groot voor de selectie van Bert van Marwijk. In het Deense Aarhus verloren de Rotterdammers met 2-1 van Manchester City. Danko Lazovic maakte wederom een goede indruk en opende de score voor Feyenoord, maar raakte vroeg in de tweede helft geblesseerd.

Feyenoord startte de oefenwedstrijd tegen het City van Kevin Keegan en, sinds kort, Paul Bosvelt met als centraal verdedigersduo gelegenheidsaanvoerder Paauwe en neo-Feyenoorder Van den Berg. Zowel linksback De Nooijer als rechtsback Song kwamen in de eerste helft regelmatig ver mee naar voren.

Op het middenveld moesten Acuña en de op proef meespelende Egyptenaar Ghali de lijnen uitzetten. Opvallend genoeg heeft Ghali het rugnummer 18 overgenomen van Lazovic, die tegenwoordig onder nummer 9 voor Feyenoord uitkomt.

De vriendschappelijke wedstrijd in Denemarken was georganiseerd als afsluiting van een groot jeugdvoetbaltoernooi, maar er was voor de jonge voetballertjes weinig spectaculair voetbal te beleven. Alleen halverwege de eerste helft viel er wat vuurwerk te bewonderen, ingeleid door een foutje van City-keeper Nash, die ver uitkwam. Buffel draaide om zijn as en kon voorzetten op de technisch opvallende Lazovic, die voor een leeg doel niet miste: 0-1.

Vrijwel direct dreigde het gevaar voor het doel van keeper Zoetebier. In eerste instantie van Feyenoord-makelij, omdat Paauwe zichzelf in de nesten werkte, vervolgens geheel op het conto van Anelka, die vanaf de linkerkant langs iedereen heen in de verre hoek schoot.

Na rust daalde het peil van de wedstrijd; het tempo lag lager en het spel was eenzijdiger omdat Feyenoord nauwelijks meer in de buurt van Nash kon komen. Toch hield de Rotterdamse verdediging lang stand tegen de Mancunians, die er ook geen stormloop van maakten. Vooral in de tweede helft gaf Keegan vele jeugdige spelers de kans om mee te doen.

Een van die jongelingen, Barton, kwam na een krap kwartier in de tweede helft met de elleboog onzacht in aanraking met het achterhoofd van Lazovic, die daarop het veld moest verlaten. De enige kans voor Feyenoord na rust kwam vijf minuten voor tijd. Elmander miste een goede kans uit een voorzet van De Nooijer. Met nog iets meer dan een minuut te gaan besliste Wanchope de eindstand op een verdiende 2-1 overwinning van Manchester City. Sinclair trok het 16-metergebied in, legde de bal breed op de vrijstaande Wanchope, die eenvoudig inschoot. (FeyenoordNet.nl)

Karakteristieken
Feyenoord: Zoetebier, Song, Van den Berg (Loovens/81’), Paauwe, De Nooijer, Kuijt, Acuña, Ghali, Van Persie (Lurling/64’), Buffel (Elmander/74’), Lazovic (Pardo/62’)
Manchester City: Nash, Sun, Sommeil(Dunne/46’), Distin (Wiekens/63’), Tarnat (Jordan/76’), Wright-Phillips (Shuker/83’), Negouai (Horlock/63’), Berkovic (Barton/46’), Sinclair, Fowler (Macken/46’), Anelka (Wanchope/46’)
Toeschouwers: 7.508
Geel: Sinclair

Scoreverloop:
0-1 Danko Lazovic/25’
1-1 Nicolas Anelka/29’
2-1 Paolo Wanchope/89’Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!