Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Argentijnse back op proef bij FC Utrecht


21 februari 2011 - FC Utrecht heeft momenteel Argentijns bezoek. Santiago Villafane hoopt in de Domstad een contract te verdienen. De 22-jarige back, die ook in het bezit is van een Italiaans paspoort, hoopt in Utrecht in tien dagen een contract te verdienen.

Onlangs maakte de clubleiding van FC Utrecht een oriënterende reis door Zuid Amerika. Technisch directeur Foeke Booy en hoofd scouting Edwin de Kruijff bezochten Zuid Amerika en kwamen ook op het spoor van Villafane. De verdediger liet zijn contract bij Boca Juniors ontbinden. Eerder stond hij onder contract bij Real Madrid.

"Santiago is een talentvolle speler, die alle Argentijnse jeugdselecties heeft doorlopen", zegt Foeke Booy. "Na zijn opleiding bij Boca Juniors heeft hij twee jaar bij Real Madrid gespeeld, waar hij voornamelijk in het tweede team uitkwam. Hij was nu weer twee jaar terug bij Boca, maar doordat die club met drie in plaats van met vier verdedigers is gaan spelen, kwam hij in het eerste elftal onvoldoende aan bod."

"We hebben het tweede team van Boca Juniors wel zien spelen, maar doordat hij zijn contract had ingeleverd, deed Santiago niet meer mee. Wel hebben we DVD’s van ‘m gezien en die waren veelbelovend maar we willen een speler natuurlijk wel live kunnen zien spelen en kunnen beoordelen en gaan niet op een filmpje af. Vandaar zijn stage bij ons."

Aangezien de Argentijn clubloos is zou hij in theorie ook nog dit seizoen voor Utrecht inzetbaar zijn. "Maar dat is wel erg op de feiten vooruitlopen. We gaan 'm eerst eens rustig bekijken en dan zien we wel. Misschien is het wel een speler voor volgend seizoen, wie zal het zeggen." FC Utrecht is op zoek naar een vervanger van Tim Cornelisse wiens contract niet zal worden verlengd.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!