Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente ronde verder ondanks nederlaag


17 maart 2011 - FC Twente leeft nog. Vandaag leek men in Sint Petersburg tegen Zenit nog ten onder te gaan. Uiteindelijk was de 3-0 zege thuis voldoende om de 2-0 nederlaag vandaag weg te poetsen.

FC Twente had het vanavond bijzonder lastig tegen deze Russische topclub. Chadli was dichtbij de openingstreffer maar daarna was het toch echt Zenit dat de klok sloeg. De 1-0 hing in de lucht en viel uiteindelijk na zestien minuten spelen. Het was Sjirokov die de score opende. Kerzhakov maakte er niet veel later ook 2-0 van en FC Twente had toen nog ruim 55 minuten te gaan.

De ploeg van Preud'homme kwam goed weg bij een aantal momenten in de eigen zestien waar mogelijk ook de bal op de stip had kunnen verdwijnen. Het derde doelpunt viel maar niet en ook FC Twente kreeg zo waar kansen. Onder andere Chadli en De Jong waren zeer dichtbij een doelpunt waarmee Zenit nog drie keer had moeten scoren. In tegenstelling tot het duel in Enschede viel het doelpunt nu niet.

In de slotfase van het duel ging Zenit nog lopen drukken. FC Twente bleef op de been en vergat het in de counter zelfs af te maken. Door de 2-0 nederlaag in Sint Petersburg schaart FC Twente zich echter wel bij de laatste acht van de Europa League en dat is een fantastisch resultaat te noemen. Het Europese sprookje van FC Twente gaat daarmee verder. Men weet dat het in de volgende ronde ook weer een beroep kan doen op Douglas die geschorst was en wellicht ook Ruiz.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!