Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RKC wint topper in Jupiler League


22 april 2011 - RKC Waalwijk staat na vanavond op gelijke hoogte met FC Zwolle in de Jupiler League. Beide clubs delen de eerste plaats. Door een 0-3 zege in Zwolle deed RKC Waalwijk vandaag goede zaken. FC Zwolle heeft enkel nog een beter doelsaldo dan RKC.

FC Zwolle verspeelde de afgelopen weken de nodige punten terwijl RKC Waalwijk maar bleef winnen. Vandaag troffen deze teams elkaar in de topper van de Jupiler League. Al na acht minuten greep RKC Waalwijk in Zwolle brutaal de leiding. Fred Benson benutte een toegekende strafschop. In Zwolle was dat ook de ruststand.

Na rust werd het ook 0-2. Het was Derk Boerrigter die scoorde. Op dat moment stond FC Zwolle al met een man minder door een rode kaart van Drost. Tien minuten voor tijd schoot RKC ook het laatste beetje hoop bij de Zwolle-fans aan diggelen. De 10.000 bezoekers zagen Donny de Groot een strafschop benutten.

Met nog twee duels in de Jupiler League te gaan is het ongekend spannend geworden. Dat is overigens niet alleen bovenin. Ook onderin is het spannend. Hekkensluiter Almere City FC won namelijk met 4-0 van Helmond Sport en is daarmee Fortuna Sittard op slechts een punt genaderd. Het verschil met RBC is twee punten.

Fortuna verloor op bezoek bij Cambuur (2-1), RBC kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen AGOVV. De nummer laatst van de Jupiler League degradeert naar de Topklasse. Volgende week is het Almere City - Fortuna Sittard en RKC Waalwijk - RBC Roosendaal. FC Zwolle speelt thuis tegen FC Den Bosch.

Op de slotdag van de competitie krijgt Fortuna Sittard RKC Waalwijk op bezoek en speelt Almere City uit bij FC Den Bosch. FC Zwolle wacht een lastige uitwedstrijd in Leeuwarden bij Cambuur. RBC Roosendaal treft thuis FC Dordrecht.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!