Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Europa League finale 2013 mogelijk in ArenA


30 mei 2011 - De Europa League finale in het seizoen 2012/2013 wordt mogelijk in de Amsterdam ArenA gespeeld. De KNVB heeft de thuisbasis van Ajax aan de UEFA voorgesteld en voldoet aan alle voorwaarden.

Op 15 juni zal de UEFA een beslissing nemen over de speelstad van de finale in 2012/2013. Volgens De Telegraaf heeft de Amsterdam ArenA de beste papieren. In Nederland kan geen Champions League-finale worden georganiseerd. De UEFA eist dat een stadion minimaal 80.000 toeschouwers kan herbergen. Om die reden kan de Champions League-finale niet naar Nederland worden gehaald.

In 2002 en 2006 haalde de KNVB wel de Europa League-finale naar ons land. In 2002 was De Kuip gastheer, in 2006 het Philips Stadion. De laatste Champions League-finale werd in 1998 in de Amsterdam ArenA gespeeld tussen Real Madrid en Juventus. Real Madrid wordt dat duel met 1-0.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!