Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje kan vakantie gaan vieren


8 juni 2011 - Het Nederlands Elftal heeft ook haar tweede oefenwedstrijd in Zuid Amerika niet weten te winnen. Evenals tegen Brazilie werd het ook tegen Uruguay een gelijkspel. Waar het tegen de Brazilianen 0-0 werd eindigde het duel in Montevideo in 1-1. Na afloop werden er strafschoppen genomen voor een beker, Oranje verloor die serie.

Oranje speelde niet groots maar had aanvankelijk weinig te duchten van Uruguay. Na een half uur spelen werd het duel op scherp gesteld na een harde tackle van Lugano op Van Persie. De verdediger had zijn ogen gericht op de enkels van Van Persie en niet zoals de scheidsrechter oordeelde de bal. Lugano had met een donkerrode kaart het veld moeten verlaten. Van Marwijk moest alle zeilen bijzetten om Van Persie rustig te houden.

Vlak voor rust was eerst Oranje gevaarlijk in de combinatie en werd het afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later dacht Uruguay aan de andere kant via Luis Suarez te hebben gescoord. De aanvaller stond echter tot zijn eigen verbazing buitenspel. Aan de andere kant faalde Afellay oog in oog met doelman Muslera. Zodoende ging men in Uruguay de rust in met 0-0.

Na rust werd er iets meer gevoetbald maar werd het door de wissels ook rommelig. Negen minuten voor tijd leek Luis Suarez de winnende aan te tekenen. Boulahrouz liet zich op de rechterflank foppen door Cavani en ook invaller Bruma greep niet best in. Het leverde een drukke situatie op voor de goal van Tim Krul en de jonge doelman had geen weerwoord op het schot van Luis Suarez. Oranje richtte zich nog een keer op en kwam via een kopbal van Kuijt vlak voor tijd op 1-1.

Een penaltyserie moest de beslissing brengen in de strijd om de Copa Confraternidad. Hierin misten Robin van Persie (hoog over) en Eljero Elia (slap schot) hun strafschop. Uruguay miste slechts eenmaal (redding Krul) en pakte de beker. Oranje vliegt vandaag weer terug naar Nederland waar de spelers kunnen genieten van hun welverdiende vakantie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!