Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Gemeente redt FC Den Bosch


8 juni 2011 - Na lang vergaderen heeft de gemeenteraad van Den Bosch ingestemd met een reddingsplan voor FC Den Bosch. Hiervoor dient de club uit de Jupiler League wel aan een taantal voorwaarden te doen. In ruil hiervoor wil de gemeente Den Bosch een lening van 1,6 miljoen euro kwijtschelden en het jeugdcomplex aankopen.

Lange tijd was het fifty-fifty of de gemeente Den Bosch de lokale trots van steun ging voorzien. Uiteindelijk was er sprake van een meerderheid (22 versus 17 stemmen). De lokale partij Rosmalens Belang speelde een belangrijke rol om de meerderheid te bepalen. Onder andere de PvdA stelde dat FC Den Bosch van meerwaarde was voor de stad, terwijl CDA stelde dat er sprake is van maatschappelijk draagvlak bij de inwoners van de gemeente.

De coalitiepartijen VVD en GroenLinks bleven bij hun standpunt om geen steun te verlenen. FC Den Bosch-voorzitter Kerstens gaf na afloop van de gemeenteraadsvergadering aan nooit meer van zijn leven op het VVD te stemmen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!