Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Derde Zweed voor FC Utrecht


18 juli 2011 - FC Utrecht heeft zich opnieuw versterkt met een Zweed. Na Johan Martensson en Marcus Nilsson maakten de Domstedelingen nu ook de komst van Alexander Gerndt bekend. De 25-jarige aanvaller komt over van Helsingborgs IF en tekent in Utrecht een vierjarig contract.

Gerndt, die woensdag nog wel medisch moet worden gekeurd, werd afgelopen seizoen topscorer van Zweden met 15 doelpunten uit 23 duels. Ook maakte hij al zes keer zijn opwachting in het nationale team van zijn land. Voor Zweden scoorde hij al twee goals.

Voorzitter Jan Willem van Dop op de website van FC Utrecht: "Ik mag zeggen, dat we een zeer succesvolle periode achter de rug hebben. We hadden onze pijlen gericht op drie spelers en die hebben we alledrie weten binnen te halen."

Er was zeker voor Gerndt veel interesse maar het verhaal en de slagvaardigheid van FC Utrecht zou de doorgaf geven. "Het zijn stabiele jongens, sterke persoonlijkheden en ze zagen welk perspectief FC Utrecht ze kon bieden. Ze hebben gekozen voor onze aanpak, ons systeem. Dat betekent, dat een overgang naar FC Utrecht een goede stap kan betekenen in de richting van een volgende grote stap. Dat dat een realistisch verhaal is, blijkt wel uit wat er met spelers als Mertens, Strootman en Van Wolfswinkel is gebeurd."

Technisch directeur Foeke Booy stelde dat de Zweden echt interesse hadden in het verhaal van FC Utrecht, "Maar natuurlijk hebben we het niet alleen gehad over de verdere toekomst en de mogelijke latere stappen die ze kunnen zetten. Mårtensson, Nilsson en Gerndt hebben bewust voor FC Utrecht gekozen vanwege de posities die ze bij ons gaan invullen, voor de speelwijze die we hier hanteren en voor het totale elftal, waarmee ze individueel en collectief stappen kunnen zetten. Met deze drie Zweden hebben we in elke linie, over de hele as, nu de beoogde versterkingen binnengehaald. Dat was ook vanaf het begin onze insteek: we zochten jongens die echt zouden passen bij FC Utrecht. Speltechnisch, maar ook qua mentaliteit."

Booy is blij met de komst van Gerndt: "Hij kan natuurlijk in de spitspositie spelen, maar Gerndt heeft ook bewezen rondom een aanvaller uit de voeten te kunnen, op de nummer 10 positie dus. Het is mooi dat we hem op meerdere posities kunnen inzetten. Alexander is een volwassen speler en beschikt over specifieke kwaliteiten. Veelzeggend is, dat de meeste Zweedse spelers pas international worden, als ze naar het buitenland zijn vertrokken. Gerndt heeft die status al in de Zweedse competitie bereikt."

Gerndt zal pas op 1 augustus naar Utrecht verkassen zodat hij met Helsingborgs nog kan spelen in de Europa League-wedstrijd tegen Hapoel Nicosia. "Daarin kunnen ze hem nog goed gebruiken. Bovendien, Helsingborgs staat op het ogenblik bovenaan in de Zweedse competitie en natuurlijk zaten ze er niet echt op te wachten om twee van hun beste spelers kwijt te raken."

"Dat was nog een lastig punt", aldus Foeke Booy. "Maar aan de andere kant: Alexander komt hier voor vier jaar. Dan moet je over die ene week niet echt moeilijk doen. Eén augustus was echt de vroegst mogelijke datum."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!