Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Altidore blij met kans bij AZ


20 juli 2011 - AZ verrast vriend en vijand met het aantrekken van Jozy Altidore. De aanvaller staat nog altijd te boek als een groot talent maar wist de afgelopen seizoenen niet door te breken in dienst van Villarreal. In de Eredivisie aast de Amerikaans international op eerherstel. Altidore tekent na een medische keuring een contract voor vier seizoenen.

Altidore was in gesprek met De Telegraaf duidelijk. "Ikzelf beschouw het als een nieuwe kans, een nieuwe mogelijkheid. Ik kon met andere aanbiedingen elders veel meer verdienen, maar daar gaat het nu niet om. Ja, qua geld heb ik een offer gebracht, maar ik ben nog jong (21, red.) en heb het bij Villarreal erg moeilijk gehad met die grote selectie en vele spitsen. AZ is nog steeds een goede club, waar er mogelijkheden voor mij komen om me te ontwikkelen. Hier krijg ik wat ik nodig heb voor mijn loopbaan."

"Ik heb veel informatie ingewonnen, vooral bij Michael Bradley, die bij Heerenveen met Gertjan Verbeek heeft gewerkt", legt Altidore uit in De Telegraaf. "Die was erg positief. Hij zei, dat de trainer goed was, hard werkt en veel traint op honderd procent. In feite heeft hij veel overeenkomsten met de vader van Michael, Bob, die nog steeds coach is van het Amerikaanse nationale elftal. Ik weet uit ervaring dat dat goed voor mij is."

"Er zit natuurlijk een deukje aan, anders was hij wel doorgebroken", zegt AZ-trainer Gertjan Verbeek over zijn nieuwe spits. "Villarreal is ook niet gek. Ik denk, dat hij destijds een verkeerde keuze heeft gemaakt. Hij kwam bij Villarreal in een grote selectie terecht, waarna de verhuurperiodes hem niet ten goede zijn gekomen. Ze zijn ook niet structureel met hem aan het werk gegaan. Jozy wilde nu best salaris inleveren en Villarreal wilde hem van de salarislijst afhebben. Nu kunnen we voor drie partijen een win-winsituatie creëren. Als we Jozy beter maken, komen er vanzelf weer clubs die geld willen betalen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!