Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax ruim langs zwak SC Heerenveen


14 augustus 2011 - Ajax heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen redelijk eenvoudig gewonnen. Tegen een zwak SC Heerenveen werd het in de Amsterdam ArenA maar liefst 5-1 voor de mannen van Frank de Boer. Daarmee voegt Ajax zich bij FC Twente en Feyenoord dat ook hun eerste twee wedstrijden won.

SC Heerenveen liet zich vanmiddag in de Amsterdam ArenA inzakken en loerde op de counter met snelle spelers als Assaidi en Narsingh voorin. Ajax had aanvankelijk moeite om de defensie van SC Heerenveen open te rijten. Ajax schakelde acht minuten voor rust razendsnel om na slecht uitverdedigen van Heerenveen-middenvelder Djuricic. Sigthorsson zou knap de 1-0 aantekenen.

Lang kon Ajax niet van deze voorsprong genieten. Twee minuten na de 1-0 was het al weer 1-1 na een fraaie aanval van SC Heerenveen welke werd afgerond door Bas Dost. De aanvaller toonde na het doelpunt zijn ondershirt met daarop een foto van zijn overleden vriend en oud-Emmen speler Berry Schepers. Dat zou Dost een gele kaart kosten.

Nog voor rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Het was Toby Alderweireld die geen strobreed in de weg werd gelegd en snoeihard de bal achter Brian Vandenbussche schoot. Ajax ging zodoende rusten met een 2-1 voorsprong. Vlak na rust werd deze al uitgebreid naar 3-1 door een goal van linksbuiten Derk Boerrigter.

Ron Jans botste vervolgens openlijk met Dost. De aanvaller werd gewisseld en was daar bijzonder ontevreden over, een breuk tussen beide partijen lijkt de meest voor de hand liggende optie. Met nog ruim een half uur voor de boeg wisselde Jans zijn aanvaller voor good old Gerald Sibon die in de Amsterdam ArenA nauwelijks van waarde kon zijn.

Een kwartier voor tijd maakte Miralem Sulejmani nog de 4-1, dat was zijn derde goal van het seizoen waardoor hij ook na speelronde twee nog topscorer van de Eredivisie is. Diep in blessuretijd bepaalde Gregory van der Wiel de eindstand op 5-1. Na twee wedstrijden heeft Ajax zodoende zes punten en scoorde het 9 keer en incasseerde het 2 doelpunten. Volgende week moet Ajax op bezoek bij VVV Venlo.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!