Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente speelt gelijk tegen Benfica


16 augustus 2011 - FC Twente heeft nog zich op de groepsfase van de Champions League. Na een 2-2 gelijkspel weet Co Adriaanse wel dat het volgende week in Lissabon zal moeten winnen of een gelijkspel met minimaal drie doelpunten moet bewerkstelligen.

Co Adriaanse besloot vandaag niet te starten met De Jong en Janko. De Jong kreeg de voorkeur boven de Oostenrijske aanvaller, als vervanger van Janko begon Bajrami in de basis. FC Twente begon in de eigen Groslch Veste uitstekend. Na zes minuten spelen had FC Twente een 1-0 voorsprong in handen door een poeier van Luuk de Jong.

FC Twente dacht de wedstrijd te controleren en juist op dat moment sloeg Benfica toe. Dom balverlies van Brama op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Het was Cardoza die de 1-1 aantekende. Direct daarna had Landzaat de mogelijkheid om FC Twente weer op voorsprong te zetten, helaas viel het doelpunt niet. Sterker nog. Uit een prachtig opgezette aanval was het Nolita die Benfica zelfs op 1-2 zette. Dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft startte FC Twente bijzonder aanvallend in een poging de achterstand ongedaan te maken. Wel moest worden gezegd dat Benfica ook achterover ging leunen om te loeren op de counter. Onder aanvoering van invaller John kreeg FC Twente via De Jong en Ruiz uitstekende mogelijkheden voor de gelijkmaker. Benfica-doelman Artur hield zijn team echter op de been.

De doelman van Benfica had echter tien minuten voor tijd geen weerwoord op een rake kopbal van Bryan Ruiz. FC Twente kwam op 2-2 en wilde meer. Tot grote kansen aan Enschedese zijde zou het niet meer komen. Wel was invaller Saviola nog gevaarlijk, Twente-doelman Mihaylov redde uitstekend.

FC Twente - Benfica eindigde zodoende in 2-2 en de Tukkers weten wat het volgende week moet doen. Bij winst bereikt men de groepsfase van de Champions League. Wordt men door Benfica uitgeschakeld dan stroomt de club in voor de groepsfase van de Europa League.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!