Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen tevreden op transfermarkt


31 augustus 2011 - PSV heeft de o zo gewenste spits dan eindelijk binnen. Tim Matavz maakt voor zes miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Eindhoven. Met David Texeira legde FC Groningen reeds een vervanger vast. De Uruguyaanse aanvaller komt uit eigen land over van Defensor Sporting Club. Groningen betaalt hiervoor 1,45 miljoen euro.

"Het belangrijkste voor ons was daarbij het persoonlijke aspect van twee spelers," laat algemeen directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen weten. "Eerder dit jaar zijn wij maanden in onderhandeling geweest met Napoli en zijn wij uiteindelijk tot een akkoord gekomen met de Italiaanse club, maar vervolgens kon of wilde Napoli de gedane beloftes richting Matavz niet waarmaken en/of nakomen en kwam het niet tot een deal."

Nijland vervolgt: "De afgelopen periode toonde PSV belangstelling, maar de transfervergoedingen die door technisch directeur Marcel Brands werden genoemd, kwamen niet in de richting van wat wij in ons hoofd hadden. Intern bij PSV werd evenmin groen licht gegeven voor het afronden van de transfer. Een overgang van Matavz naar Eindhoven leek daarom lange tijd ver weg. Opnieuw dreigde voor Matavz een enorme teleurstelling."

"Intussen hadden we daarbij ook nog eens te maken met de verwachtingen van Texeira en zijn grote en vurige wens om voor FC Groningen te mogen gaan voetballen. Al met al kregen we toen het besef dat bij de overgang van Matavz naar PSV en daaraan gekoppeld de komst van Texeira naar Euroborg, alle partijen tevreden zouden zijn. We dienden dan wel van PSV een transfervergoeding te ontvangen, die recht zou doen aan de status van Tim Matavz."

"Uiteindelijk is het allemaal gelukt, maar ik mag wel stellen dat dit één van de meest bijzondere transferwindows is geweest sinds ik directeur ben bij FC Groningen en dat is al heel wat jaren. Nimmer was er zo lang onduidelijkheid over welke kant het op zou gaan," bekende de algemeen directeur van FC Groningen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!