Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje wil als groepshoofd naar EK


6 september 2011 - Er is Oranje veel aan gelegen de resterende drie kwalificatieduels, inclusief het duel vandaag in en tegen Finland, te winnen. Op die manier is Oranje verzekerd van een rol als groepshoofd tijdens Euro 2012.

Doordat de organisatoren Polen en Oekraine al twee van de vier posities van groepshoofden hebben ingevuld blijven er nog maar twee over. Wereld- en Europees Kampioen Spanje zal een van die resterende plaatsen innemen. Bij winst in alle drie de duels zal Oranje ook een plaats innemen. Bij puntverlies op weg naar Polen en Oekraine neemt Duitsland graag de plaats van Oranje in.

Een voordeel van een rol als groepshoofd is dat het alle groepsduels op Euro 2012 in hetzelfde stadion zal spelen. Wordt Oranje groepshoofd in Pot B dan speelt het drie duels in Kharkov (Oekraine). De voorkeur van Oranje en de Nederlandse voetbalfans is echter het Poolse Gdansk wat een veel kortere reistijd zal opleveren.

Aanvang Finland - Nederland om 19.00 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Veronica en Unibet TV. Bij Unibet zal het commentaar worden verzorgd door Kurt Westermann en Hugo Borst.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!