Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje wint met 2-0 in Helsinki


6 september 2011 - Na de 11-0 zege op San Marino waren de verwachtingen rondom het Nederlands Elftal hoog gespannen. De ploeg zou ook wel in Helsinki een ruime zege boeken zo was de algehele verwachting. Oranje had vandaag in en tegen Finland weliswaar een groot veldoverwicht maar het zou slechts twee keer tot scoren komen.

Kansen waren er in Helsinki voldoende. Onder andere Dirk Kuijt, Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar hadden het vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk moest de opgekomen middenvelder Kevin Strootman er aan te pas te komen om de score te openen. Op fraaie wijze rondde de middenvelder een mooie pass van Wesley Sneijder af. De voorsprong was zonder meer verdiend.

Ook na rust waren er kansen maar bleven doelpunten uit. Ook de man meer situatie na zestig minuten spelen (Hetemaj kreeg zijn tweede gele kaart) zorgde niet voor een stortvloed aan doelpunten. Alleen invaller Luuk de Jong pikte zijn eerste interlanddoelpunt mee. Op aangeven van een andere invaller, Eljero Elia, scoorde De Jong diep in blessuretijd de 0-2. Daar zou het in Helsinki ook bij blijven.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!