Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Utrecht voorlopig zonder Lensky


7 september 2011 - FC Utrecht moet het voorlopig stellen zonder Jacob Lensky, die vanwege een alcoholprobleem buitenspel staat. FC Utrecht blijft ondanks dit probleem en eerdere incidenten achter hem staan.

Het alcoholprobleem van Lensky werd voor FC Utrecht ook pas deze week duidelijk. De komende tijd zal de middenvelder geen wedstrijden voor de club spelen en worden opgenomen in een kliniek. Technisch directeur Foeke Booy in het Algemeen Dagblad: 'Wij hadden al enige tijd het vermoeden dat dit het probleem was. Ik ben blij dat Jacob de stap heeft genomen om zijn probleem te onderkennen en het naar buiten heeft willen brengen.' Al twee weken trainde Lensky niet met de selectie van Erwin Koeman.

FC Utrecht legde de middenvelder in 2009 vast nadat Lensky een jaar eerder nog zijn contract bij Feyenoord had laten ontbinden. Het was niet het enige. Zo werd vorig jaar het paspoort van de Tsjechisch jeugdinternational in Zwitserland gestolen, brak hij zijn hand nadat fans het trainingsveld hadden betreden. Deze incidenten zouden te herleiden zijn naar het drankprobleem.

Booy: 'Jacob heeft ons gezegd dat hij zijn probleem wil oplossen. En wij kunnen hem daarbij helpen. Het is bovenal een mens die met een enorm probleem worstelt en niet gelukkig is. Het is niet zo dat Jacob de eerste en enige is met dit probleem. Je ziet het wel vaker in topsport. Natuurlijk zijn er voor FC Utrecht grenzen in begeleiding en ondersteuning. Maar die grens is nog niet bereikt. Ook niet na al die incidenten. We zien door alles heen ook nog steeds een heel goede voetballer in hem. En het speelt voor ons ook geen doorslaggevende rol dat zijn contract afloopt in 2012.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!