Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Geel: 'Geen spelers meer naar PSV of Twente'


8 september 2011 - Martin van Geel ging in gesprek met Voetbal International uitgebreid in op de afgelopen transferperiode maar ook op zijn visie voor in- en uitgaande transfers van Feyenoord de komende jaren.

Feyenoord nam in de afgelopen transferperiode afscheid van een handvol spelers. Onder andere Wijnaldum, Fer en Castaignos vertrokken uit Rotterdam-Zuid. Op de laatste dag van de transferdag werden John Guidetti en Otman Bakkal gehuurd van respectievelijk Manchester City en PSV. Transfers in januari hoeven de fans van Feyenoord niet te verwachten. "Transfers in de winterstop zijn niet te verwachten", aldus Van Geel in Voetbal International.

De technisch directeur gaat nog een stap verder: "Eigenlijk moet je ook proberen om in de winter niets te doen, want meestal levert dat geen geweldige transfers op. Je hebt het dan doorgaans over huurlingen en in de praktijk zijn het vaak lapmiddelen. Onze selectie is heel behoorlijk, zeker voor Nederlandse begrippen."

Van Geel heeft ook heldere doelstellingen. Spelers moeten in de nabije toekomst niet meer naar PSV en FC Twente gaan als ze Feyenoord verlaten. De enige stap is het buitenland. Van Geel: "Mijn zorg is dat spelers van Feyenoord straks niet meer naar FC Twente en PSV willen gaan, zoals nu het geval is. Als dat over twee jaar nog het geval is, dan hebben wij gefaald."

Ook bij ingaande transfers heeft Van Geel een duidelijke visie. "Omgekeerd moeten wij ons richten op voetballers die de herkenbaarheid vergroten. Dat zijn op de eerste plaats spelers die zijn opgeleid op Varkenoord, dan kijk je naar Nederlandse voetballers, dan naar die uit België en Scandinavië en dan pas verder over de grens. Daar willen we ons aan vasthouden, maar dat wordt nog een hele toer."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!