Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Goede avond voor Nederlands voetbal


30 september 2011 - Na de kwalificatiefase en twee speelrondes in de groep staat het Nederlandse clubvoetbal er uitstekend voor in Europa. Op basis van de resultaten staat Nederland nu negende ruim voor landen als Italie, Turkije, Oekraine en Rusland.

Gisteren wonnen FC Twente en PSV overtuigend tegen respectievelijk Wisla Krakow (4-1) en Rapid Boekarest (3-1). AZ speelde op bezoek in Oekraine bij Metallist verdienstelijk met 1-1 gelijk. Eerder deze week boekte Ajax een ingecalculeerde nederlaag in het Bernabeu tegen Real Madrid (3-0).

Ook op de ranglijst van de afgelopen vijf seizoenen staat Nederland op een negende plaats tussen Oekraïne en Turkije. Het verschil met Oekraine is op dit moment 4,5 punt. Met nummer acht Rusland is dat ruim 5 punten. Dat lijkt komend jaar niet te worden goed gemaakt.

Rusland verliest volgend jaar ruim 6 punten ten opzichte van Nederland. Vanaf het seizoen 2013/2014 verliest Oekraine het seizoen 2008/2009 waar het ruim 10 punten meer behaalde dan Nederland. Als Nederland haar goede vorm vasthoudt is het mogelijk Oekraine en/of Rusland op den duur te passeren. Uit de achterhoede komt vooralsnog geen concurrentie voor Nederland.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!