Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van der Vaart eist plek op in Oranje


4 oktober 2011 - Rafael van der Vaart speelde al negentig interlands voor Oranje. Toch is de 28-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur helemaal niet zeker van een plaats bij de eerste elf van Oranje.

Op zijn favoriete positie 'op tien' krijgt Wesley Sneijder de voorkeur. Door zijn absentie kan Van der Vaart de komende twee duels hier weer spelen. 'Het is logisch dat ik nu een optie ben voor de plek van Sneijder', zegt Van der Vaart in gesprek met NUsport. 'Maar ik weet dat als Wesley er is, hij op 'tien' speelt. Zolang Wesley het daar goed blijft doen, is het logisch dat hij daar speelt. Als het minder gaat met hem dan kan de trainer het veranderen. Maar Wesley heeft een heel goed jaar gehad en een WK gespeeld waarvan je droomt als voetballer.

Rafael van der Vaart richt zich zodoende ook op de plek op het middenveld naast aanvoerder Mark van Bommel. Een positie waar de concurrentie met Nigel de Jong en Kevin Strootman ook hevig is. 'Dat lijkt me wel. Wesley en ik hebben bewezen dat we op die manier heel goed in één team kunnen spelen en dan moet je daarvan ook niet afwijken, denk ik.'

Een positie op de flanken heeft niet de voorkeur voor de middenvelder van Tottenham. Van der Vaart: 'Als ik mijn beste spel wil spelen, is het niet de bedoeling dat ik achter een opkomende back aan moet. Dat zorgde tegen Arsenal wel een paar keer voor irritatie', refereert hij aan zijn rol van afgelopen weekend.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!