Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Advocaat stapt op als Rusland EK misloopt


6 oktober 2011 - Dick Advocaat stapt direct op als bondscoach van Rusland als hij er niet in slaagt zich met dat land te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap volgend jaar zomer.

Advocaat tegenover De Telegraaf: "Als ik me met Rusland niet kwalificeer, is het klaar. Dat heb ik met de Russische bond ook zo besproken in mijn contract. Het heeft geen zin om verder te gaan als ik na volgende week geen doel meer heb."

Met nog twee duels te gaan staat Rusland nog altijd aan kop. In de laatste acht duels heeft zijn ploeg niet verloren. Rusland gaat morgen op bezoek bij concurrent Slowakije. Advocaat: "Wij hebben met Rusland alles in eigen hand. Dat is het belangrijkste op dit moment. Het voordeel is dat ik een ploeg heb die tegen druk bestand is. Het zijn allemaal geroutineerde spelers, die bij grote clubs hun geld verdienen. Die jongens raken niet zo gauw in de war. Het is grotendeels dezelfde kern waarmee Guus Hiddink in 2007 en 2008 werkte."

Advocaat weet dat hij met vier punten uit twee duels zeker is om door te gaan. Slowakije lijkt het enige obstakel. Op dinsdag komt namelijk voetbaldwerg Andorra op bezoek in Rusland en dat mag geen problemen opleveren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!