Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zweden trakteert Oranje op nederlaag


11 oktober 2011 - Oranje heeft haar derde nederlaag onder leiding van Bert van Marwijk geleden. In Stockholm was Zweden vanavond met 3-2 te sterk. Door de zege kwalificeerde Zweden zich als beste nummer twee direct voor de groepsfase van het EK volgend jaar zomer.

Na een oefennederlaag tegen AustraliŽ in Eindhoven en de verloren WK-finale tegen Spanje was het pas de derde nederlaag onder leiding van Bert van Marwijk. Oranje was al geplaatst voor het EK volgend jaar zomer in Polen en OekraÔne. Oranje mocht vandaag als excuus aanvoeren dat het met Stekelenburg, Heitinga, Sneijder en Robben vier potentiŽle basisspelers miste. Van Marwijk hield daarnaast de nog niet helemaal fitte De Jong op de bank, Strootman kreeg de voorkeur.

De wedstrijd begon van beide zijde aarzelend. Zweden verkreeg op de rand van de zestien een vrije trap na een overtreding van Bruma op Elmander. Niet AZ-specialist Rasmus Elm maar Kim Kallstrom is bij de Zweden de aangewezen man voor vrije trappen. De speler van Olympique Lyon toonde ook waarom dat het geval was. Feilloos legde Kallstrom de bal in de uiterste hoek van de muur. Michel Vorm was kansloos. Niet veel later was het echter al weer gelijk. Op aangeven van Erik Pieters kopte Klaas Jan Huntelaar raak. Dat zou ook de ruststand zijn.

Na rust was er sprake van een aantal doldwaze minuten. Vlak na rust was het eerst Oranje dat opschakelde en op aangeven van Van der Vaart was Van Persie dichtbij de 1-2. De rebound die volgde was een kaasje voor Dirk Kuijt die de bal achter Andreas Isaksson kopte. Enkele minuten later was het Zweden dat een strafschop kreeg na hands van Joris Mathijsen. Het was Sunderland-middenvelder Larsson die de strafschop benutte. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor Zweden. Na defensief geklungel was het Ola Toivonen die de 2-3 maakte.

Oranje had nog bijna een half uur om de achterstand ongedaan te maken. Het probeerde ook nog wel iets te forceren maar Zweden hield redelijk eenvoudig stand. Ook omdat een aantal spelers van Oranje, waaronder Van der Vaart, Kuijt en Van der Wiel hun normale niveau niet konden halen. Oranje verliest dus weer een keer. De focus mag nu definitief naar het EK van volgend jaar zomer.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!