Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Huntelaar topscorer EK-kwalificatie


12 oktober 2011 - Klaas Jan Huntelaar kroonde zich gisteren als topscorer van het EK-Kwalificatietoernooi. De kopgoal in en tegen Zweden betekende zijn twaalfde goal deze kwalificatieserie.

De 28-jarige Huntelaar speelde acht van de tien kwalificatieduels. Met 12 doelpunten in 8 duels is het gemiddelde exact 1,5 doelpunt per gespeelde wedstrijd. Dat aantal had mogelijk nog hoger uit kunnen vallen als Huntelaar niet de tweeluik met Hongarije had gemist. Oranje won die duels met respectievelijk 4-0 en 5-3.

Huntelaar stond deze kwalificatiefase op eenzame hoogte. De runner-up was Miroslav Klose (Duitsland) met 9 doelpunten. Op een derde plaats staan David Villa (Spanje) en Mikael Forsell (Finland) gebruikelijk samen met 7 doelpunten. Robin van Persie staat op een vierde plaats met een handvol andere spelers. Deze groep scoorde 6 keer.

De twaalf goals van Huntelaar zijn overigens geen record voor het EK-kwalificatietoernooi. In aanloop naar Euro 2008 scoorde David Healy namens Noord-Ierland maar liefst dertien keer.

Mesut Ozil (Duitsland) en Kim Kallstrom (Zweden) gaven in de kwalificatiereeks de meeste assists. 7 om exact te zijn. Dirk Kuijt en Wesley Sneijder staan op een tweede plaats met 6 assists.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!