Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Football Manager 2012 maakt indruk


12 oktober 2011 - 21 oktober is het zo ver. Dan komt Football Manager 2012 uit. Diehard fans van de gameserie kijken reikhalzend uit naar die dag. Vooralsnog moet men het doen met de editie van 2011 of de demo die afgelopen week werd gelanceerd. Vandaag vond in het Philips Stadion de presentatie van Football Manager 2012 plaats.

Football Manager is de toonaangevende voetbalmanager simulator. In het spel kruip je in de huid van een manager van een voetbalclub uit een van de beschikbare competities. Je kan nagenoeg alles van deze club naar je hand zetten. Van training tot tactiek en van interactie met je spelers of technische staf tot het scouten en aankopen van spelers. De editie van 2012 komt er aan. Distributeur SEGA had er alles aan gedaan om de release van een nieuwe Football Manager niet onopgemerkt voorbij te laten gaan aan de pers. De schitterende Erik Gerets-zaal in het Philips Stadion was afgehuurd voor een presentatie van het s pel door studio director Miles Jacobson van ontwikkelaar Sports Interactive.

Elke keer dat Football Manager uitkomt lijkt de versie niet meer te evenaren. Toch is het ook dit jaar de ontwikkelaars weer gelukt om maar liefst 800 nieuwe features aan deze voetbalsimulatie toe te voegen. Dat is mede ingegeven door het feit dat het rekening moet houden met drie doelgroepen. Volgens Jacobson de groep hardcore gamers die honderden uren aan het spel besteden, de mainstream gamers (de zogenaamde Facebook-groep) en als laatste de groep nieuwe spelers van dit gamegenre. Voor die laatste groep is er een speciale tutorial gemaakt. Ook is er gebruik gemaakt van verschillende usability-onderzoeken om de interface verder te optimaliseren.

Bij deze editie is er nadrukkelijk geluisterd naar haar fanbase. Een groot aantal gamers die al een aantal seizoenen had gespeeld wilde eigenlijk switchen naar andere competities. Dat bleek tot en met de versie van 2011 niet mogelijk. In 2012 is het tijdens de game mogelijk andere competities toe te voegen. In totaal zijn er maar liefst 51 (!) competities in Football Manager 2012 speelbaar. Ook is het goed om te horen dat er voor het verbeteren van de contractonderhandelingen een luisterend oor is gelegd bij verschillende clubdirecteuren en zaakwaarnemers. Op die manier is de wijze van onderhandelingen realistischer dan ooit.

Daarnaast is de match engine opnieuw sterk verbeterd. Hierbij valt te denken aan extra animaties tijdens de wedstrijd met betrekking tot het vieren van doelpunten, fans op de tribunes en weersomstandigheden. Football Manager 2012 besteedt in navolging van de editie van 2011 nog meer aandacht aan de integratie met o.a. Facebook en Twitter.

Football Manager 2012 komt uit op PC, Mac en kent ook een handheld-editie voor IPhone, IPod en IPad. De game lijkt over ruim een week weer hoge ogen te gaan gooien in de verschillende charts. De demo is te downloaden op http://www.footballmanager.com/

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!