Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax en AZ in evenwicht


15 oktober 2011 - Ajax is er niet in geslaagd het gat met zes punten op AZ te verkleinen. In de eigen Amsterdam ArenA kwam de ploeg van Frank de Boer niet verder dan 2-2. Wel moet worden aangetekend dat AZ bij rust nog een 0-2 voorsprong in handen had en het duel ook nog eens met een man meer eindigde.

Ajax had in de eerste helft wel meer balbezit maar bij rust was het toch echt AZ dat een 2-0 leiding in handen had. Nadat Siem de Jong een kopkans niet kon promoveren als doelpunt met dank aan AZ-doelman Esteban was het AZ dat toesloeg. Brett Holman opende in de Amsterdam AreNA de score, zijn schot ging via een Ajax-been achter Kenneth Vermeer.

Uit een perfect uitgevoerde aanval viel ook de 2-0. De bal werd ingespeeld op Roy Beerens die met een chip Kenneth Vermeer voor de tweede keer deze avond kansloos liep. AZ was hard op weg om de voorsprong op Ajax te vergroten naar negen punten. Vlak na rust kreeg Ajax een strafschop van scheidsrechter Bjorn Kuipers. Op televisiebeelden kon niet worden afgeleid dat het daadwerkelijk een overtreding was, duidelijk was wel dat de vermeende overtreding buiten de zestien werd begaan. Miralem Sulejmani bedacht zich geen moment en benutte de strafschop.

Nadat invaller Charlison Benschop de kans op de 1-3 liet liggen (de voor Vermeer ingevallen Cillessen was hij zelfs al gepasseerd) sloeg Ajax negen minuten voor tijd aan de andere kant toe. Het was Theo Janssen die met een droge knal de 2-2 aantekende. Op dat moment stond Ajax met een man minder op het veld nadat Eyong Enoh zijn tweede gele kaart had ontvangen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!